Medical Taping

Bij mij kunt u terecht voor ‘Medical taping’ (medisch tapen) om blessures te voorkomen of te ondersteunen bij het herstel. De zeer elastische tape -in meestal opvallende kleuren- helpt om delen van het lichaam te ondersteunen of juist te stimuleren.

De tape zorgt door een speciale manier van aanbrengen, dat de huid lokaal wordt gelift. Hierdoor wordt onmiddellijk de druk onderhuids verminderd in het blessure- of pijngebied, waardoor de bloedsomloop en de lymfestroom zich kunnen herstellen. Als gevolg hiervan neemt de druk op de pijnreceptoren af en de pijn vermindert, of verdwijnt zelfs helemaal. Door het genezingsproces op deze manier continu te ondersteunen, wordt gezorgd voor een effect, dat zich verder uitstrekt dan de reguliere behandelingen.

Voor wie is medical taping?

Kinesio taping kan helpen bij veel verschillende klachten van gewrichten, pezen en spieren. Zowel sporters als niet-sporters kunnen baat hebben bij medical taping.

 • Om pijn te verminderen;
 • De spierspanning te regelen;
 • Het verminderen van ontstekingen of ophoping van vocht;
 • De doorbloeding verbeteren;
 • Corrigeren van houding;
 • Bij klachten van overbelasting, bijvoorbeeld bij een tennisarm of golferselleboog;
 • Om meer stabiliteit te geven;
 • Bij het verminderen van uitstralende pijn (bijvoorbeeld hoofdpijn);
 • Bij het verminderen van klachten bij hooikoorts.

 Hoe werkt medical taping?

De speciale, zeer elastische tape ondersteunt de spieren en gewrichten op een natuurlijke manier. De nauwkeurig geplaatste tape kan ondersteuning en stimulans geven op de plaatsen waar dat nodig is. Doordat gewrichten, spieren en pezen in beweging blijven, blijft de bloedsomloop ook op gang. En dat stimuleert het herstel op een natuurlijke manier.

Met de tape kunt u alle dagelijkse dingen doen. De tape mag nat worden. En door de anti-allergische lijmlaag kunt u de tape probleemloos enkele dagen laten zitten. De kleur van de tape heeft geen speciale betekenis.

Tapen/Bandageren

Tapen/bandageren is een van de hulpmiddelen, om de belastbaarheid van zwakke schakels in het lichaam, aan te passen aan de belasting die door bijvoorbeeld training of een wedstrijd, op het lichaam in gaat werken.

In de sport is de belasting die op het lichaam inwerkt vaak groter dan de belastbaarheid die het (spier)weefsel aankan. Als sportmasseur kan ik de belastbaarheid verbeteren, door de zwakke schakel, zoals bijvoorbeeld de enkel, met een tape en/of bandage te versterken. Hierdoor loop je als sporter minder risico om geblesseerd te raken bij het bedrijven van je sport.  

 De materialen die bij tapen/bandageren gebruikt worden zijn:  

 •  (sport)tape:  Een niet-elastische, klevende en scheurbare verband op linnenbasis.

 • Bandage:  Een elastische kleefpleister met een hypoallergene kleeflaag.  
 •  Bandages :  Sterk van materiaal, zonder kleefvermogen wat zowel in de lengte als de breedte elastisch. 

Voor een goede werking van de tape adviseer ik de tape niet voor  langere tijd (langer dan 1 a 2 dagen) op de huid te gebruiken, omdat er dan irritaties of huidbeschadigingen kunnen ontstaan. Indien de tape na een paar uur al jeukt of irriteert, zal deze meteen  verwijderd moeten worden.

Tarieven: 

Medical tape

incl tape

€ 10,00

Sport tape

Spierophanging (spierscheuring)

incl tape

incl. tape + rekverband

€ 7,50

€ 15,00

Bandage

incl. rekverband

€ 7,50